17 september, 2006

Minns i september

I mitten av september är vardagen här igen. Skolorna har det ordinarie schemat i veckorna, inskolningar och insparkar är färdiga.

I mitten av september kryper temperaturen neråt under natten och sakta uppåt under dagen. Luften är ofta klar, glasklar, i eftermiddagsljuset. Himlen är en oändlig rymd och det syns, såna här dagar som i dag.

I mitten av september darrar sommarens sista rosor i isande vindar.

I mitten av september 2006 har vi gått till valurnorna. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt gick och röstade. Höger, vänster, mitten, varken-eller spelar ingen roll, bara att så många som möjligt gått och röstat på ett parti som inte har "Sverige" eller "National" i namnet. För det är enda sättet att hindra odemokratiska rörelser att ta mandat i våra fullmäktige.

Kanske förändras Sverige i natt. Kanske blir det en regering, vars stabilitet vilar på att fyra partier ska kunna komma överens. Kanske ändras inte ett dugg. Det vet vi i morgon. Men låt oss hoppas att människor går och gör sin röst hörd, låt oss hoppas att valdeltagandet blir stort. Det handlar om i vilken riktning Sverige ska gå de närmaste fyra åren.

Inga kommentarer: