18 januari, 2011

Missuppfattning

Hah, jag har löst gåtan om varför feminister anklagas för att vara manshatare. Det bygger på en grov missuppfattning. Troligtvis har någon icke-feministisk feministskeptiker någon gång råkat höra en feministisk kvinnas desperata utrop och hört fel:
"Faaaaan vad jag hatar mens!!!!"

Det kan ha varit jag som skrek. Jag hatar verkligen mens, just nu, just i dag. Den gör saker med mig som jag inte tycker om.

3 kommentarer:

FumikoFem sa...

Hm, heh, ja ;)

Ibland tolkas allt vi feminister säger som "manshat", spelar ingen roll vad det är. Men okej, anti-feminist troll ska en inte ta på allvar.

Själv blir jag ju bitter ibland, och på så dåligt humör, men okej, som trans kvinna har jag ju inte möjlighet att få mens, men ändå. Även om det sägs att homobehandling kan påverka och så vidare.

meta sa...

Fast jag inbillar mig ibland att alla har mens, fastän det bara är några som blöder. (Blödandet är det minst otrevliga, det är allt annat runtikring.)

FumikoFem sa...

Jo det förstås, samt att vi vet ju hur vanligt det också är att just kvinnor får sina känslor förminskade genom att någon avfärdar exempelvis ilska med "har du mens eller!?" :/

För känner gör dom flesta, oavsett kön.