24 september, 2011

Bakvänt

Det finns dagar när jag undrar om maktens män tror att vi medborgare är helt dumma i huvudet. Sveriges statsminister Reinfeldt (m) skriver i en debattartikel i DN (Jämställdhet är en smart investering för framtiden) om hur bra det är med jämställdhet.

I andra länder, skulle jag tro. För samtidigt visar siffror från statsbudgeten att det är män som tjänat mest på regeringens politik. Och att siffrorna förväntas öka.

Min slutsats är alltså att statsministern anser att jämställdheten har gått för långt och att det är bäst att sluta nu innan kvinnorna lyckas ta över makten.

/Bitterfittan, aka metamorfos.

5 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Kan kanske bero på att Reinfeldt jämnt är ställd...

FumikoFem sa...

Reinfeldts artikel är ett bra exempel på att inte vilja se hur vi har det här i Sverige. Och att inte reflektera över hur urusla M själva är på jämställdhet. För vad har dom egentligen gjort för att arbeta med jämställdhet?

meta sa...

Reinfeldt verkar jämt ställd, men knappast åt det jämna hållet.

Jag ser nog hans debattinlägg mer som ett sätt att putsa fasaden och vända bort fokus till Dom Andra, Dom Långt Borta som har det värre än oss. Vi som bor i ett av världens mest jämställda länder. Vilket inte säger nånting, bara att det är ännu värre någon annanstans.

Pendulum Effect sa...

Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara män ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens.........

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från "dem som vet" och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet oavsett kön, ras, ålder, börd istället för: 

på grund av kön, ras, ålder, börd.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val och mänskliga rättigheter istället för jämställda resultat genom feminism.

meta sa...

Ja just det, för Det Är Alltid Mest Synd Om Män.

För övrigt slutade jag tro på Jämlikhet, Frihet, Broderskap när jag insåg att kvinnor inte inkluderades där.

För sann frihet och jämlikhet nås inte genom att låtsas som om kvinnor ses som lika mycket värda som män - inte ens i Sverige i dag. (Och nej, jag menar inte att de anses MER värda eller nåt annat antifeministiskt bakvänt trams.)