14 mars, 2006

mångalen

En del förändringar sker långsamt, smygande. Som kråksparkarna i ögonvrån. Eller som acceptansen för allt större silikonbröst på kvinnor som inte vuxit färdigt än, vare sig kroppsligt eller mentalt.

Några förändringar sker med buller och bång. Som när Berlinmuren föll, både bokstavligt och symboliskt 1989. Det är inte ens tjugo år sen, men vi har redan glömt hur det var då. Kalla kriget. Terrorbalans. NATO på ena sidan och Warzawapakten på andra sidan och Sverige mitt emellan. Förändringen kom snabbt.

Andra förändringar är mer periodiska. Som årstiderna. Eller som månfaserna. Det låter kanske konstigt, men jag påverkas av månen. Rätt som det är, kommer plötsligt en massa energi och jävlaranamma. Det är svårt att somna, hjärnan är överaktiv. Jag förundras över att folk verkar vara helt rubbade - mångalna! Då anar jag vad som är på gång och kollar i månkalendern de gånger vädret är för dåligt. Och jodå. Det är fullmåne i natt, den fjortonde mars tjugohundrasex. Aouuuuuuuuuuuuuuu.............

Inga kommentarer: