27 oktober, 2008

Ja jisses amalia.

Expressen kommer med ett fantastiskt scoop - Män vill ha äkta bröst! Kan undra om de ska sitta på männen själva eller om de ska åtrås på den där Andra Varelsen På Piedestal?

3 kommentarer:

FumikoFem sa...

Har inte läst artikeln, för jag håller mig helst undan från dom där kvälls tidningarna.
Förutom att vara ett negativt ideal så tror jag att bröst med silikon också är ohälsosamt för kroppen, det är mycket bättre att kunna tycka om sina bröst oavsett hur dom ser ut, även om det är svårt när det finns just ideal som säger till en hur ens bröst ska se ut, men ytterligare ett ideal som en som kvinna ska passa in i känns inte som det bästa, och vad blir det sen? Typ bara vissa sorters bröst ser "äkta" ut?
Sen förstår jag mig inte på fixeringen kring bröst.

meta sa...

Hela grejen är nån slags - jag vet inte vad - missriktad kvinnopeppning tror jag. Allt är från någon engelsk undersökning eller möjligen engelsk kvällstidning (vilkas kvalitet är till och med värre än de svenskas...) så trovärdigheten är väl sidådär.

Och konstiga slutsatser var det också. Först säger de "storleken spelar ingen roll" och sen säger de "silikon och push-up-bh är falsk marknadsföring". Så... storleken spelar roll.

Fixeringen kring bröst kan ligga i att det är något som Riktiga Män (TM) saknar. Och Riktiga Män (TM) ska inte sakna något, alltså måste det exotiseras och göras om så inte Riktiga Kvinnor (TM) kan få det utan att göra om sig själva totalt. Kontroll och makt som vanligt, kanske??? ;-)

Eller så är det bara "biologiskt". Du vet, som biologisterna och antifeministerna menar - att män är djur och bara drivs av sina djuriska biologiska drifter.

--- kanske är det därför det är så radikalt att säga att kvinnor är människor???

FumikoFem sa...

Ja det verkar som att storleken spelar roll, och typ en ens bröst måste se "äkta ut" delvis så länge ens bröst passar in på detta ideal så ses dom som "äkta"

Ja det har nog med "riktiga" kvinnor och män att göra samt att det manliga tolkningsföreträdet som vanligt vill bestämma vad som gäller och inte gäller, ovanligt, inte...

Eller det biologiska jo, vilket förövrigt har varit extra förekommande i media det senaste året, det här med att det är "biologiskt" med det ena eller det andra som kvinnor eller män företar sig med.

Uppfattas nog som väldans radikalt, även dom flesta som säger att det inte är just det, så kommer åsikterna fram och bilden om kvinnan ritas upp, igen, som det "andra könet"