02 juni, 2009

Kasta sten i glashus, eller?

DN är lite lustiga. På webben i dag har de en lätt upprörd artikel om att SVT inte låter Piratpartiet höras. Samtidigt ignorerar de helt och hållet Feministiskt initiativ, trots att Gudrun Schyman, som Veronica Svärd skriver, har rätt stort förtroende... 6% enligt en SIFO-undersökning som presenterades i går. Det resultatet placerar henne på fjärde plats, bland de etablerade riksdagspartierna.

Hur var det nu, att inte kasta sten i glashus eller sopa rent framför egen dörr, sila mygg och svälja kameler osv...

Och som jag sagt tidigare: vill du skicka Schyman till Bryssel och det inte finns några valsedlar med hennes namn på - skriv FEMINISTISKT INITIATIV på en blank valsedel för att vara på den säkra sidan. Valmyndigheten kan inte garantera att ett F!, FI, Gudrun Schyman eller något annat ditskrivet, också gäller som en röst på F!.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fast det där är ju två olika saker.

Piratpartiet har ett eller två mandat i de undersökningar om EU-valet man gjort. Feministiskt Initiativ har inte placerat sig över 4%-spärren i någon undersökning.

Det som frågan gällde i ovan SIFO-undersökning var ju vilken partiledare man hade högst förtroende för. Där kom Schyman på fjärde plats med sina 6%. Men det gäller alltså Schyman som person, och inte partiet.

Att man hyser förtroende för en person innebär inte att man tänker rösta in dem.

T ex hyser jag enormt förtroende för, och tycker väldigt mycket om, Marit Paulsen. Däremot tänker jag helt klart rösta på Piratpartiet eftersom de är det enda vettiga alternativet i det kommande valet.

FumikoFem sa...

Det är en visning på om hur det kan gå i valet och hur stort stödet är för Fi. Samt att dom som har ett förtroende för Gudrun Schyman ju kan då rösta på Fi.

Och "det enda vettiga alternativet" beror ju helt på prioriteringar, den fokus som en har och tycker ska finnas.
För mig är det Fi, den fokus som Fi har om en anser att rätten till abort ska vara en grundläggande rättighet, bekämpa allt våld mot kvinnor, bekämpa kvinnoförtycket och förakt och motverka samt bekämpa dom konservativa grupper i EU som reser sig och sprider sitt förakt och hat mot andra.

Och en sak till, PP brukar tala om integritet, ja det handlar detta om också - den egna integriteten - frihet från förtryck, våld, hat och förakt.

meta sa...

Fast piratpartiets kandidat verkar inte inge förtroende ens hos 3% av de tillfrågade.

Och EU-valet är ett val mellan personer, inte partier, i första hand. Missat reklamen...?

Anonym sa...

Tur att det snart är val då, så vi får facit.

Förresten, är du så övertygad att F! får mer än 4% kan du ju gå in på valfri spelsite med eventet i fråga och satsa en 10-20 papp. Lätta pengar. Om du nu inte bara sitter och värmer luft.

meta sa...

Varför så aggressiv, Anonym?

Vi får väl se hur det går i valet. Och vi får se hur det går i valet 2010.