09 juni, 2009

Wind of change

Kanske börjar pendeln svänga tillbaka nu. Backlashen kanske, kanske släpper sitt grepp om feminismen? Eller har folk helt enkelt fått nog av bitter antifeminism nu?

Jag tror inte att människor röstade på F! i EU-valet för att de ville protestera utan för att de faktiskt ville att Gudrun Schyman skulle till Bryssel och göra lite nytta. För att de tror att hon kan sätta fart på gubbsen och åstadkomma förändring, på riktigt.

Nu hoppas jag att fler och fler blir medvetna om hur det står till här i landet och i resten av EU, med såna enkla små saker som kvinnors rättigheter att också räknas som fullvärdiga människor.

2 kommentarer:

FumikoFem sa...

Det har varit mycket, och är mycket, mycket tjatretorik och propaganda från anti-feminister. Det räcker med att läsa på kommentars delen i artiklar, på forum eller på bloggar för att se anti-feminister sprida sin tjat propaganda.

Som när en läser något som handlar om Fi så är det alltid flera anti-feminister som sprider förakt och snackar skit om Fi.
Ja kanske fler, får en hoppas, börjar bli trött på anti-feministernas lögner och struntprat?

Och jag har förhoppningar till nästa val, riksdagsvalet, att fler kommer rösta på Fi. Hoppas fler inser att det behövs mycket mer kämpande.

meta sa...

Jo jag tror också att fler vågar rösta på F! nästa höst, att fler ser att de inte är ensamma om att hålla med om tillräckligt mycket stora delar, så stora att de kan tänka sig att rösta.