21 augusti, 2009

Men alltså...

...det här visar väl egentligen hur löjligt det är att säga att kvinnor är si och män är så? Den här unga kvinnan är oerhört vältränad. Så vältränad att hennes muskler är lika utvecklade som på en ung man. Hon har inte plockade ögonbryn, lösnaglar och hårförlängning. Därmed är hon vår utseendefixerade värld en "icke-kvinna". För kvinnor kan ju bara inte ha samma muskler som män, inte lika kraftiga ögonbryn, inte vara osminkade.

Eller kan de?

Och vad skulle hända om de faktiskt kan det?

5 kommentarer:

FumikoFem sa...

Ja väldigt löjligt, och så mycket bråk det har varit om vad hon är, liksom hallå skärpning hon är det hon själv anser att hon är.
Jädrans biologist och könsrollsnorms struntprat runt hela detta. Bara för att hon inte passar in på vad samhället och världen förväntar sig på henne som kvinna så får hon massor med skit.

Konservatism så det är hemskt, för dom som kastar skit på henne så är det väl världens undergång om personer faktiskt behandlas och ses som unika individer. En tvingas in i könsrollsnorms facket hela jädrans tiden. Trött!

För liknande dessa biologist argument kommer även ifrån personer som säger sig ha vetskapen att könsroller och könsrollsnormer är något som är socialiserat. Som att dessa har glömt bort: Skillnader mellan individer är alltid större än det är mellan könen.

meta sa...

Det läskigaste är att hon inte ens har satt något som helst världsrekord, det är bara det att de andra tjejerna är så mycket sämre än hon.

Lustigt nog ifrågasätts inte den där killen som satte nytt rekord i löpning - nog är han väl egentligen inte man, han kan väl inte springa så fort -egentligen???

FumikoFem sa...

Ja, och det är ju för att mannen ses som norm.
Det är bara att kolla på det omvända, när en man gör något som oftare kopplas till det som en kvinna gör så skapas en ny slags elitism-norm. Kvinnan däremot måste bevisa om och om igen när hon gör något som vanligtvis förknippas med det som mannen gör, någon norm skapas däremot inte.

meta sa...

... för vi vet ju att männen är ju bäst egentligen, det är aldrig någon kvinna som kan sätta norm...

(utom i den "lilla", obetalda, världen Hem och Barn)

FumikoFem sa...

Ja precis, men just sådant här finns det ju dom som ignorerar helt och verkar utgå ifrån att kvinnor och män är helt jämställda.