04 juni, 2010

Helgtankar

Helg. Simon Helg. TACK lilla gubben för segern! Den satt fint. Fortsätt så nu i serien också.

Helg. Fredag kväll-söndag kväll. Sommarhelg. Det betyder att folket ikring mig drar fram sina grillar för att laga mat. Är det urtidsmänniskan som gör sig påmind? Som kan behärska elden och utnyttja den, använda den för att få en fördel?

Människans förmåga att göra sånt - att (an)vända till sin fördel - måste vara en av de viktigaste egenskaperna genom tiderna. Utan förmågan att inse att kött som stekts över eld är lättare att äta (dessutom nyttigare eftersom elden tar kål på bakterier och virus), eller förmågan att ta tillvara djurs hår eller hud för att hålla sig själv varm, skulle vi fortfarande vara kvar på "apstadiet".

Fast ibland tror jag vi fortfarande är där. Särskilt under större sportevenemang. Då visar sig primaterna i flock, brölandes gutturala läten av sällan skådat slag. I sommar är det dags igen, det är fotbolls-VM. För den som är ointresserad finns således många tillfällen att studera fenomenet. Själv tänker jag ligga i skuggan och läsa en god bok och ibland skicka en tanke till kung Louie.

2 kommentarer:

FumikoFem sa...

Själv kommer jag att sitta mycket framför datorn och vara ute på internet, sitta ute på balkongen med smartphone/minidator, och vara på internet. Och vara ute och göra detsamma ;)

Sen blir det några gånger ut och resa och vara hos syskon och föräldrar och äta ute och sånt.

Kolla på sport däremot, eller på tv alls, ne. :P

meta sa...

Nja, om det regnar blir det kanske någon match.

Ifall det inte finns något bättre på tv.