05 juni, 2010

Men från Washington hörs inget

Flera av de dödade på Ship to Gaza-båten sköts på nära håll, i huvudet eller i ryggen enligt DN. Nu är Israel på väg mot båten som kommit efter, ironiskt nog namngiven efter en tidigare dödad aktivist.

Världen reagerar med bestörtning, ilska och berättigad kritik mot Israels regim. Märk väl; regimen, inte religionen i sig som borde vara en bisak i sammanhanget. Det är inte antisemitism det handlar om, Silberstein!

Något är mycket ruttet i staten Israel. Gör ett tankeexperiment. Tänk om det var t.ex. Irak som hade nekat lokalbefolkningen att bosätta sig där de tidigare bott. Som byggt en mur och blockerat all tillförsel av förnödenheter? Gissa hur västvärlden hade reagerat. Gissa om Israels enda vän hade dragit dit med massor av militärer?

Jag såg bilder på den så kallade vapenlasten; bilder som Israel släppt. Där hade de radat upp köksknivar och verktyg som uppenbarligen behövs på en båt (skiftnyckel, hammare och sånt) och trästavar som troligen varit stolsben, på en palestinsk flagga och en grön duk med text på arabiska i vitt. Vapenlast? I så fall har jag massor av vapen hemma. Sitter på fyra stycken just nu. Tror verkligen de ansvariga i Israel att världen går på detta?

Obama ställde in ett planerat möte med Israel. Men från Pek...Washington hörs det inget.

Uppdatering: det verkar som om Israels militär har bordat Rachel Corrie också. Låt oss hoppas att inga fler liv går till spillo.

3 kommentarer:

Johannes Forsblom sa...

Det irländska skeppet Rachel Corrie skapade inga rubriker när det bordades av israeliska soldater eftersom allt gick fredligt till. Men det är bara det tålmodiga arbetet i bakgrunden som kommer att bära frukt för framtiden.

På grund av våldet från aktivisternas sida på det turkiska skeppet vill jag uppmana de ansvariga för Ship to Gaza att avbryta allt samarbete med den turkiska organisationen IHH. Det har visat sig i efterhand att det är en mycket tvivelaktig organisation som knappast använder fredliga metoder och att de äventyrar hela fredsprojektet.

Du Kan läsa hela artikel på min blogg:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/06/en-vadjan-till-ship-to-gaza.html

meta sa...

Konstig åsikt, men du får ha den.

Jag å min sida, skulle önska att Eurovision Song Contest bryter med Israel, liksom världssamfundet FN, då landet Israel beter sig som en mycket tvivelaktig organisation som knappast använder fredliga metoder och att de äventyrar hela fredsprojektet.

meta sa...

För Hr Forsblom, du kan väl ändå inte mena att Israel gör helt rätt som blockerar Gaza, bordar hjälpsändningar och dödar aktivister med nackskott? Att de gör det för att få fred i Israel/Palestina?