24 augusti, 2010

Go figure?

På text-tv (eller var det nätet?) läste jag härom natten att någon slags lobbygrupp "för pappors rättigheter" eller nåt, tyckte att det var förfärligt ojämställt av domstolarna att döma till mammornas fördel i vårdnadstvister i fyra fall av fem.

Sedan länge har papporna tagit ut 20% av de uttagna föräldraledighetsdagarna från Försäkringskassan, medan mammorna står för 80%.

80% är fyra femtedelar. Go figure.

Och pappalobbyn - gräv där ni står...

3 kommentarer:

FumikoFem sa...

Ja det är sådant en inte hör dessa grupper tala om - hur så lite tid papporna tar ut jämfört med mammorna. Men vi feminister ska kritiseras för allt som finns typ. Inget nytt där inte.

Zottie sa...

Om man ser sig blind på procenten är det självklart att mammorna har fördelar. Men vi alla människor är ju trots allt olika och om det i vissa falla dyker upp pappor som verkligen finns där för sitt barn borde det vara en självklarhet att han har lika stor chans att få vårdnaden i en vårdnadstvist. Annars är vi tillbaka till att dela upp könen. Ingen borde vara bättre eller sämre. Jämställdhet borde väl vara målet?

meta sa...

Zottie, av dem som får enskild vårdnad, är 20 % pappor. Så det finns män som bedöms vara goda fäder. Det är precis det jag skriver. Tror du att det kan ha något samband med att 20% av fäderna tar ut föräldradagar och vård av sjukt barn? Jag tror det. Därför tror jag också att en helt individualiserad föräldraförsäkring är väldigt bra för papporna. Också.