15 mars, 2009

Fler myter

"Feministerna, särskilt likhetsfeministerna, vill ju att alla ska vara likadana å då blir det ju inge kul ju."

Hört den också förut? Tänkt den själv kanske?

Tja, det går ju att höra på namnet, likhetsfeminism, att alla ska vara lika. Lika mycket värda. Alltså det ska inte spela någon som helst roll om du har kuk, fitta eller något annat mellan dina ben. Du ska ändå kunna göra det du är bra på, klä dig i det du tycker är snyggt och bekvämt, sminka dig om du vill och låta bli om du vill, ta bort kroppshår eller behålla det, ha relationer med såna som har kuk, fitta eller något annat mellan benen, välja yrkeskarriär utifrån intresse och talang och få vettigt betalt för det; kort sagt - du ska kunna vara den du är utan att bedömas annorlunda.

Poängen är att vi alla ska kunna blomstra som de individer vi är och inte begränsas av våra kön.

"Genusdagis är rena rama expermientverksta'n och gör pojkar till flickor och flickor till pojkar - vansinnigt för flickor leker ju ändå med dockor och pojkar med bilar."

Tämligen aktuell, särskilt för alla småbarnsföräldrar som kämpar mot de hysteriska könsindelade leksakerna och kläderna.

Nej, genusdagis eller snarare medvetna förskollärare och barnskötare, innebär att alla barn ska få chansen att utvecklas utan hinder av kön. För kom igen, visst reagerar vi olika på en liten lerig flicka som sparkar en fotboll mot garageväggen och en liten lerig pojke som sparkar en fotboll mot garageväggen? För att inte tala om hur reaktionerna blir på en liten pojke i rosa tyllkjol och läppstift över halva ansiktet jämfört med en liten flicka i rosa tyllkjol och läppstift över halva ansiktet...

Poängen är att barnen ska slippa välja bort något på grund av om de står och kissar eller sitter och kissar.

6 kommentarer:

FumikoFem sa...

Känner igen myterna och fördomarna som du tagit upp, vanligt över allt.
Sorgligt att folk har gått på antifeministers propaganda skitsnack.
När en feminist säger något, exempelvis en artikel i någon tidning så kan en ofta se hundratals antifeminister sprida sitt förakt och hat i kommentarerna - så får en skit för att en ens säger minsta lilla, men dom själv< gör inget annat än sprider mer skitsnack.

meta sa...

Jo, det är så trist. Men effektivt för att hålla den livsförändrande feminismen på mattan.

Anonym sa...

alltså Debatt SVT! de har ju haft ett program om "feminism" Hrr-hrrm - det värsta skit jag sett på 10 år, vilken jävla research, ho!
och ett om "genusdagis". ursäkta, men vilken skit. eller i det andra fanns iaf vettiga representanter som gjorde vad de kunde men debatt och janne har verkligen mindre koll än en kikare med spegel i.

meta sa...

...det finns en anledning till att jag mycket, mycket sällan tittar på s.k. debattprogram på TV... särskilt inte med Janne J om det nu var han som du menade.

Alltså själva grejen med debattprogrammen verkar vara att skapa någon sorts reaktion. Det sorgliga är att deras högst kreativa klippning och tolkning brukar vara... just kreativ, dvs inte direkt sann...

SolGuru sa...

Saken är väl att ingen tror att ni, eller några "genuspedagoger" skulle ha minsta lilla kompetens att bedöma vad som är bra för pojkar eller flickor. Ni är i alla händelser värre än någon variant av "traditionella könsroller", eftersom ni inte har en aning om vad ni håller på med, utan hittat på att det skulle finnas ett egenvärde i att vara "jämställd" och att det skulle finnas någon sorts "individ" att gräva fram under könsroller, biologi och kulturell konstruktion. Det gör det inte.

Anonym sa...

*gör spegelhanden* ;)